044533400
info@paa.com.al

Kryetari i PAA Duka: Situata në Torovicë alarmante!

Kryetari i PAA Duka tërheq përsëri vëmendjen për vështirësitë që po has bujqësia!

Përmbytjet shkatërrojnë mundin e fermerëve në zonën e Torovicës e cila është një zonë që njihet për zhvillimin bujqësor.

Prej më shumë se një muaj tashmë, tokat bujqësore në zonën e Torovicës ndodhen nën ujë duke shkaktuar humbjen e kultivimeve në sezonin e dimrit.

Fermerët, për të cilët bujqësia është burimi kryesor dhe shpeshherë i vetëm i jetesës për familjet e tyre, janë të shqetësuar edhe për kultivimet e pranverës pasi duhen bërë ndërhyrje në kanale dhe në hidrovor që uji të tërhiqet nga tokat bujqësore.

PAA bën thirrje për marrjen e masave të menjëhershme nga institucionet përkatëse për të ndihmuar fermerët.