044533400
info@paa.com.al

Kryetari Agron Duka sëbashku me banorët e Kutës në protestë kundër ndërtimit të hidrocentralit

Kryetari i Partisë Agrare Ambientaliste z. Agron Duka mori pjesë në protestën e banorëve të komunës Kutë kundër ndërtimit të HEC-it në Poçem. Gjatë fjalës së tij z. Duka u shpreh në mbështetje të banorëve kundër ndërtimit të këtij HEC-i në këtë zonë. Z. Duka tha se biznesmenët nuk duhen paragjykuar, por as qeveritë nuk duhet të marrin vendime pa diskutimin dhe miratimin e banorëve.

Po ashtu e theksoj se ai vinte në këtë protestë jo si kryetari i një force politike por si një qytetar i thjeshtë që është kundër shkatërrimit të mjedisit dhe prishjes së ekuilibrit natyror nëpërmjet përmbytjes të më shumë se 2000 ha tokë bujqësore.

I pranishëm në këtë protestë kreu i Bashkisë Mallakastër zoti Agron Kapllanaj tha gjatë fjalës së tij se sa herë që qeveria merr vendime në dëm të banorë, këta të fundit do të mblidhen gjithnjë e më shumë bashkë kundër këtyre vendimeve.

Në protëstë mori pjesë edhe ambientalisti Sazan Guri. Ai tha se ndërtimi i këtij HEC-i është një krim që shumë pak politikanë e mendojnë në kokën e tyre.

Në këtë protestë morën pjesë edhe një grup ambietalistësh nga Tropoja, përfaqësues të organizatave ndërkombëtare mjedisore, deputetë dhe profesorë njohur.

Leave a Reply

Koha për zgjidhjeKoha për zgjidhje

Të dashur anëtar të Partise Agrare Ambientaliste! Shumë të nderuar përfaqësues të Trupit Diplomatik të akredituar në Shqipëri! Të nderuar përfaqësues të spektrit politik shqiptar! I nderuar Senator Giuseppe Esposito!