Partia Agrare Ambientaliste shpreh respektin për të gjithë ata që dhanë jetën për të mbrojtur atdheun, vendin ku sot jetojmë. Ata dhe pasardhësit e tyre meritojnë që gjaku dhe jeta e dhënë të mos zhvlerësohet nga lufta për karrige. Ato jetë të dhëna meritojnë respekt dhe realizim të dëshirës së tyre për një Shqipëri të zhvilluar dhe të ardhme të ndritur.